Главная Украина ЄС заборонив високотехнологічний експорт до РФ та імпорт низки традиційної продукції з Росії
Украина - 09.04.2022

ЄС заборонив високотехнологічний експорт до РФ та імпорт низки традиційної продукції з Росії

Рада ЄС ухвалила в п'ятницю за письмовою процедурою п'ятий пакет санкцій проти РФ, що передбачає заборону на експорт із Євросоюзу високотехнологічної продукції та імпорт низки товарів із Росії, що включають деревину та цемент.

В опублікованому в Брюсселі комюніке повідомляється, що постанова Ради ЄС передбачає "подальші заборони на експорт, що стосуються палива для реактивних двигунів та інших товарів, як-от квантові комп'ютери та передові напівпровідники, високотехнологічна електроніка, програмне забезпечення, чутливе обладнання та обладнання для транспорту".

ЄС також забороняє "імпорт таких продуктів, як деревина, цемент, добрива, морепродукти та спиртні напої", з РФ, йдеться в документі.

У ньому наголошується, що заборони на експорт та імпорт у вартісному виразі становлять EUR10 млрд та EUR5,5 млрд відповідно.

Євросоюз у рамках п'ятого пакета санкцій стосовно РФ запровадив заборону на перевезення вантажів транспортом Росії та Білорусі, проте він не поширюється на перевезення медичних препаратів та продовольства.

"Винятки становить перевезення низки товарів, як-от фармацевтичні, медичні, сільськогосподарські та харчові товари, включно з пшеницею", — йдеться в пресрелізі, оприлюдненому на сайті Ради ЄС.

Крім того, санкції не поширюються на автомобільний транспорт, який здійснює перевезення з гуманітарною метою.

Сама заборона передбачає "запобігання транспортуванню товарів наземним шляхом у межах ЄС, зокрема транзитним транспортом".

Конкретний список продукції, що підпала під санкції, буде опубліковано згодом в "Офіційному журналі" Європейського Союзу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ — Міненерго

Україна через профіцит е/е в денні години суботи передавала надлишок електроенергії Польщі…